Vad är konst och design?

Detta stora begrepp innefattar ett enormt stort område. Egentligen är konst och design allt som du skapar, och det är bara du som kan sätta dina referenspunkter för detta. Dock är det så att du förmodligen vill bli erkänd som designer eller konstnär, och då kan det vara viktigt att veta vad andra människor generellt sett uppfattar som design och konsthantverk. Det först som man tänker på när det talas om konst är tavlor och andra målningar. Detta är för att man har hört ordet konsthandlare och samlare så många gånger. Det är dock inte alls så att det är det enda inom dessa genrer, även om det är den mest kända och erkända genren av konsten.

 

Just design och konst kan uppträda i många former, och i dagens moderna samhälle finns det massor av olika föremål och skapelser som betraktas som konst. Här finns det gamla kända termer som smideskonst, glaskonst och att kunna ta riktigt fina kamerabilder som berättar en riklig historia. Andra saker som idag betraktas som konst är helt enkelt när du som designer och konstnär samlar olika detaljer, och sammanfogar dessa till något ovanligt och vackert. Detta kan gälla gamla ting eller bortkastade saker som får nytt liv genom att exempelvis infogas i en skulptur.

Det finns de som skapar ovanliga smycken som även det går inom design och konst. Idag finns det oändligt många sätt att skapa och forma olika föremål både genom att arbeta med dina händer, eller genom att skapa något i digital form. Alla dessa olika saker placeras under detta stora område, som hela tiden utvecklas och tänjer gränserna. Design och konst är helt enkelt vad du kan skapa som lyfter på ögonbrynen och ger människor en fantastisk känsla av något vackert eller uppseendeväckande. Det finns många sätt att lyckas med detta, men det kräver att du verkligen kan använda din fantasi.

Leave a Reply