Att vara designer och konstnär

Alla människor är ämnade för olika saker i livet. När du känner att du är den som ska vara en skapande kraft i samhället brukar detta ligga på ett mer psykologiskt plan än ekonomiskt. Det är därför som du hittar så många olika mindre designers och konstnärer som skapar på sina fritid, långt borta från det ordinarie arbetet. När du är en person som har en stark kreativ ådra är du förmodligen också en av de som gärna gömmer sig i sin egen värld. Du kan på detta sätt vara en svår människa att leva med, som hellre koncentrerar sig på sitt intresse än det som andra tycker är viktigare i livet.

konstnar2

Känner du igen dig i denna beskrivning är du förmodligen ett ämne som behöver utvecklas och få den frihet som behövs för ett kreativt skapande. Här är det konsten och att uttrycka detta i form och känslor som gäller, Om du tjänar på det hela är inte av vikt. Det är ditt intresse som är den drivande kraften. Åtminstone har det varit så med de flesta största konstnärerna i historien. Många av dessa har i stort sett levt på vatten och bröd under sin tid som okända designers och konstnärer.

Naturligtvis kan det även vara så att du är den mest sociala människan på jorden, som alltid har tid för familj och vänner. Här är det då oftast den ekonomiska delen som är det drivande i din iver att skapa. Detta kan ses mycket inom modeindustrin och dess designers, samt inom de genrer som behandlar den moderna konsten som fotografering, digital konst, smideskonst och scrap metal. Alla dessa kreationer är skapade i försäljningssyfte och för att bli populära föremål. På så sätt finns det de som skapar för sitt egna intresse och de som skapar för att mätta ett befintligt intresse.

Leave a Reply