FOTOGRAF STOCKHOLM

Fotograf i Stockholm Håkan Målbäck FamiljeporträttHäromdagen frågade en av mina kompisar mig om jag hade något tips på en bra och duktig  fotograf i Stockholm. Gärna i innerstan och/eller Vasastan. Samma kväll hade han som undrade hade jag själv herrmiddag hemma hos mig så frågan dryftades igen till en god måltid med tillbehör. Vi var 8 personer kring bordet.

Att hitta en fotograf i innerstan i Stockholm t.ex på Kungsholmen där jag bor är ju inte så svårt om man gör en sökning på Google eller Eniro,Hitta t.ex. Men kruxet är ju inte bara att hitta en adress utan det är ju litegrann som att hitta en ny frisör. Det skall kännas rätt och resultatet skall bli bra. Ni förstår nog vad jag menar och här rullade diskussionen i gång.Vad är viktigt?

Vi kom fram till en hel del gemensamma punkter som (5 st):

° Kolla upp personens hemsida och vad den förmedlar

° Vilka specialiteter verkar han eller hon ha.Ofta finns det ju med och syns i portfolion.

° Bor Du nära så gör ett besök eller ring. Då får Du en känsla av hur ni fungerar ihop.

° Talar ni samma språk dvs verkar han eller hon förstå vad dina önskemål är?

° Jämför gärna pris och be om någon referens Du kan ringa som kanske finns på hemsidan.

 Bättre kvalitet och proffsigare fotograf med längre erfarenhet brukar generellt kosta lite mer.  Men det kan det ju vara värt med tanke på vad fotot skall förmedla.Ett minne,en företagsbild på hemsidan,ett porträtt, en produktfotografering, bröllop eller t.ex familjefoto. Listan kan göras lång, dop, studenten, födelsedagsfest (50år) etc, etc.

På vår gemensamma middag som jag nämnde om ovan efterfrågades en fotografi i Stockholms innerstad som var duktig på att fotografera porträttbilder, lagfoton för företag som skulle presentera sina bilder på hemsidan samt i olika broschyrer m.m. Även viss produktfotografering på industriella produkter för en produktkatalog efterfrågades.

Jag nämnde direkt en fotograf som heter Håkan Målbäck www.fotograf-stockholm.se som jag träffat för några år sedan på ett BNI-möte (nätverkande för företagare). Proffsig, sympatisk samt snabb och effektiv. Prismässigt definitivt “value for money”.
Sägas kan att vår kompis gick dit och delade helt min uppfattning!

Leave a Reply